Otvoren „Inovacioni biznis centar“ na Zlatiboru

Otvoren „Inovacioni biznis centar“ na Zlatiboru

Foto: Opština Čajetina

Zvanično je otvoren “Inovacioni biznis centar” na Zlatiboru. Uz čelnike Opštine, otvaranju je prisustvovao i ministar za inovacije, Nenad Popović, koji je istakao da ovaj centar ne zaostaje za onima sličnog tipa širom Evrope i da je pogodan za one koji bi uz odmor mogli da izvršavaju svoje poslove.

Ovaj prostor je na najvišem mogućem nivou. Koristiće ga digitalni nomadi iz Srbije, ali i sveta. Zlatibor je ovim upisan na digitalnu mapu Evrope, siguran sam da će broj ljudi koji će ovde dolaziti biti sve veći – rekao je ministar Popović.

Ministar dr Nenad Popovic i Milan Stamatovic

Foto: Opština Čajetina

S obzirom da su u Čajetini najzastupljenije privredne grane turizam i poljoprivreda, inovacije na kojima će se raditi uglavnom će biti primenljive u ove dve sfere.

Čajetina je turistička opština i želimo da iskoristimo taj potencijal. Zahvalnost Opštini, koja je formirala institucionalnu osnovu i obezbedila tehničke uslove za ovaj centar, kao i resornom ministarstvu i samom ministru Popoviću. Čast nam je da uđemo u sistem inovacija u Srbiji – kaže direktor centra, Darko Đurović.

Otvaranje Inovacionog biznis centra Zlatibor

Foto: Opština Čajetina

Podsećamo, IBC su osnovali Opština Čajetina i Ministarstvo za inovacije, a predviđen je kao cenar za start ap delatnosti, koji će služiti kao podrška zapošljavanju mladih i kao mesto okupljanja i razmene savremenih ideja.

Kako biste bili konkurentni na tržištu, morate pratiti tehnološki napredak razvijenih zemalja. Jer, ako se bavite uslugama, a ne možete da odgovorite savremenim zahtevima u turizmu, ne možete ni očekivati neki uspeh – rekao je predsednik Opštine, Milan Stamatović.

Related Posts