О нама

Иновациони бизнис центар Златибор д.о.о. основан је као једночлано друштво са ограниченом одговорношћу, за подстицање иновативних, научних, предузетничких и привредних капацитета у општини Чајетина.

Развојни центар

ИБЦ Златибор је усмерен на развој микро, малих и средњих предузећа и обезбеђује услуге организације догађаја, умрежавања, обука, коришћења заједничог радног простора и сала за састанке. Активности су примарно намењене предузећима и почетницима, тј. старт-ап предузећима, у циљу мотивисања младих људи да размишљају проактивно ка реализацији својих пословних идеја. Пословања би требало да се заснивају на развоју и примени нових технологија, производа и услуга, односно делатностима које имају висок потенцијал раста.

Циљ центра

Важан циљ је да се успостави интензивнија сарадња између научне заједнице и привреде, као и да се поспеши развој формалног и неформалног образовања, у циљу подршке запошљавању и самозапошљавању. Развој људских ресурса из општине Чајетина, али и оних из дијаспоре су предуслови за паметан развој. Други значајан циљ центра је привлачење инвестиција и инвеститора у општину Чајетина који се базира на активној припреми и промоцији инвестиционих понуда из области туризма, пољопривреде, и других делатности.

Туризам

Razvoj turizma u modernom svetu zavisi od poslovne ponude tog mesta. Moderan i savremen čovek teži da spoji posao i življenje, na ovaj način dolazimo do naše ponude. Pružanje usluga turistima je još jedan aspekt rada IBC Zlatibor. Turizam kao privredna grana se odavno etablirao na prostoru opštine Čajetina, a pružanje IT usluga digitalnim nomadima, kao i meštanima, stvoriće biznis ambijent u skladu sa vremenom u kojem živimo. Pored navedenog, posetioci imaju mogućnost korišćenja besplatnog parkinga i trim staze u blizini, kao i usluge smeštaja, pozorišta, bioskopa, biblioteke i galerije, koji se nalaze u istom objektu.