Отворен „Иновациони бизнис центар“ на Златибору

Отворен „Иновациони бизнис центар“ на Златибору

Фото: Општина Чајетина

Званично је отворен “Иновациони бизнис центар” на Златибору. Уз челнике Општине, отварању је присуствовао и министар за иновације, Ненад Поповић, који је истакао да овај центар не заостаје за онима сличног типа широм Европе и да је погодан за оне који би уз одмор могли да извршавају своје послове.

Овај простор је на највишем могућем нивоу. Користиће га дигитални номади из Србије, али и света. Златибор је овим уписан на дигиталну мапу Европе, сигуран сам да ће број људи који ће овде долазити бити све већи – рекао је министар Поповић.

Ministar dr Nenad Popovic i Milan Stamatovic

Фото: Општина Чајетина

С обзиром да су у Чајетини најзаступљеније привредне гране туризам и пољопривреда, иновације на којима ће се радити углавном ће бити применљиве у ове две сфере.

Чајетина је туристичка општина и желимо да искористимо тај потенцијал. Захвалност Општини, која је формирала институционалну основу и обезбедила техничке услове за овај центар, као и ресорном министарству и самом министру Поповићу. Част нам је да уђемо у систем иновација у Србији – каже директор центра, Дарко Ђуровић.

Otvaranje Inovacionog biznis centra Zlatibor

Фото: Општина Чајетина

Подсећамо, ИБЦ су основали Општина Чајетина и Министарство за иновације, а предвиђен је као ценар за старт ап делатности, који ће служити као подршка запошљавању младих и као место окупљања и размене савремених идеја.

Како бисте били конкурентни на тржишту, морате пратити технолошки напредак развијених земаља. Јер, ако се бавите услугама, а не можете да одговорите савременим захтевима у туризму, не можете ни очекивати неки успех – рекао је председник Општине, Милан Стаматовић.

Related Posts