Уштедите више, живите боље, дишите чистије презентација енергетске ефикасности

Уштедите више, живите боље, дишите чистије – презентација енергетске ефикасности

Иновациони бизнис  центар Златибор у сарадњи са Банком Интеса, у четвртак, 1. фебруара , у Конференцијској сали ИБЦ Златибор организује презентацију посвећеној унапређењу енергетске ефикасности и побољшању квалитета живота грађана Србије. Догађај, који почиње у 18h, фокусираће се на представљање иновативних пројеката за енергетску санацију стамбених кућа  и унапређење квалитета ваздуха у локалним срединама.

Министарство за ресурсе и енергетику (МРЕ), у сарадњи са Светском банком, Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) и јединицама локалне самоуправе, покренуло је пројекте „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“ и „Енергетска санација стамбених зграда прикључених на систем даљинског грејања“. Ови пројекти имају за циљ да пруже грађанима прилику за смањење трошкова грејања и климатизације, повећање комфора у домовима, као и допринос побољшању квалитета ваздуха.

Циљ презентације је детаљно упознавање грађана са начинима реализације и финансирања ових пројеката, као и са користима које они доносе. Посебна пажња биће посвећена представљању бесповратних средстава за суфинансирање инвестиција и техничке помоћи која је доступна у оквиру ових пројеката.

Додатно, на презетнацији ће бити представљена и посебно креирана кредитна линија Банке Интеса, намењена физичким лицима за унапређење енергетске ефикасности у њиховим домовима.

 

Позивамо све заинтересоване грађане да се пријаве путем линка  и присуствују овом важном догађају. Број места је ограничен, стога се препоручује брза пријава.

Related Posts