КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ КРЕДИТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ПОДСТИЦАЊЕ КВАЛИТЕТА ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ КРЕДИТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ПОДСТИЦАЊЕ КВАЛИТЕТА ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ

Министарство туризма и омладине Републике Србије са задовољством објављује конкурс за доделу кредитних средстава која су усмерена на подстицање квалитета туристичке понуде у Србији. Овај конкурс представља значајну шансу за све актере у сектору туризма, укључујући привредна друштва, предузетнике и пољопривредна газдинства, да унапреде своје пословање и понуду.

Конкурс је отворен са циљем подршке пројектима који укључују изградњу, уређење и реконструкцију хотелских и других смештајних капацитета, ресторана, објеката спортско-рекреативног и забавног садржаја, као и рестаурацију руралних објеката за туристичке сврхе. Такође, средства су доступна за набавку, реконструкцију и адаптацију плутајућих објеката, превозних и рекреативних средстава, унапређење маркетинга домаће угоститељске понуде, као и за дизајн и производњу сувенира.

Право на коришћење кредитних средстава имају регистрована привредна друштва, предузетници и пољопривредна газдинства која су активна у области туризма. Процес квалификације и оцењивања пројеката врши Фонд за развој Републике Србије, у складу са критеријумима који укључују економску оправданост пројекта, финансијско стање и кредитну способност подносиоца захтева, као и квалитет понуђених инструмената обезбеђења враћања кредита.

Заинтересовани могу поднети захтеве до 1. септембра текуће године, а све потребне информације о условима конкурса, потребној документацији и начину пријаве доступне су на званичној интернет презентацији министарства www.mtt.gov.rs. За све додатне информације и помоћ у вези са пријавом, можете се обратити у нашим просторијама у Радивоју Мишовићу.

 

Извор: Министарство туризма и омладине

Related Posts