Студијска посета ICT Hub у Београду размена знања и искустава

Студијска посета ICT Hub у Београду – размена знања и искустава

 

У оквиру пројекта Министарства науке, иновација и технолошког развоја, реализована је студијска посета ICT Hub-у у Београду, која је окупила запослене из ИБЦ Златибор, представнике Општине Чајетина, ученике и професоре Угоститељско-туристичке школе Чајетина, као и професоре са Академије струковних студија Западна Србија.

Циљ посете био је упознавање са   радом ICT Hub-a , размена мишљења и искустава, као и стварање основа за будућу сарадњу у области иновација и технолошког развоја.

Током посете, учесници су имали прилику да се упознају са концептом cowroking простора и начинима на које ICT Hub подржава развој стартап компанија и подстиче иновативност у пословању. Представљени су им и успешни примери компанија које су свој раст и развој започеле унутар ICT Hub-а, што је послужило као инспирација за развој сличних иницијатива у њиховим локалним заједницама.

 

Ова посета представља важан корак ка стварању чврстих веза између академске заједнице, локалних самоуправа и центара за иновације, што је кључно за даљи развој технолошког предузетништва и иновација у Србији.

Related Posts