OTVOREN EIT POZIV ZA ŽENE INOVATORKE U PROIZVODNJI

OTVOREN EIT POZIV ZA ŽENE INOVATORKE U PROIZVODNJI

EIT Manufacturing je raspisao konkurs na koji mogu aplicirati isključivo žene, bez obzira na doba starosti, a koje su opredeljene ka inovacijama konkurentnim u oblastima proizvodnje, istraživanja i razvoja, ICT, turizma, poslovne infrastukture i trgovine. Putem ovog konkursa mogu se obezbediti bespovratna sredstva u vidu grantova čiji se iznosi kreću od 5.000-10.000 €.

Za apliciranje na konkurs dame, inovatorke, ne moraju biti registrovane kao pravno lice, a to znači da mogu nastupiti i sa svojim ličnim idejama koje pokrivaju navedene oblasti. Ideje koje se mogu razvijati  u okviru tema kao što su rodna ravnopravnost, biznisa i industrije i proizvodnje takođe su dobrodošle. Pored osnaživanja žena putem ovog konkursa nastoji se podstaći i inovativna aktivnost u domenu ekonomije, ekologije i novih tehnologija, podvučeno humanizmom.

U propozicijama konkursa navodi se da se pod “konkurentnošću” podrazumevaju inovatina rešenja koja donose nove tehnologije u oblastima dizajna proizvoda,  proizvodnji uopšte, sistemima sa malim uticajima na životnu sredinu, korišćenju obnovljivih izvora energije i proizvodnja koja se bazira na ekološkim standardima, kao i razvoj hardverskih i softverskih rešenja za održivu privredu. Automatizacija, robotizacija, “zelene ideje” su, između ostalog, u domenu preferencija ovog konkursa, ali to ne znači da druga inovatorska rešenja imaju sekundarno mesto.

Konkurs je otvoren do 18. 07. 2023. godine, i aplicira se isključivo popunjavanjem on-line obrasca dostupnog na web prezentaciji EIT Manufacturing.

 

Više informacija možete dobiti putem linka

Izvor: Vodič kroz potencijalne izvore finansiranja

 

Related Posts