Održan sedmi po redu „Dan nauke i inovacija“

Održan sedmi po redu „Dan nauke i inovacija“

U Amfiteatru Akademije strukovnih studija Užice, juče je održan sedmi po redu „Dan nauke i inovacija“, događaj koji je postao ključna tačka susreta naučne i poslovne zajednice regiona. Organizovan od strane Ministarstva nauke, inovacija i tehnološkog razvoja, ovaj događaj je deo šireg nacionalnog projekta „Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija“.

Ovogodišnji skup je okupio eminentne predstavnike iz sveta nauke, obrazovanja i biznisa, ne samo iz Užica i Zlatibora, već i iz šire regije. Među govornicima su bili Slavko Lukić, direktor Regionalne Razvojne agencije, Darko Đurović, direktor Inovacionog biznis centra Zlatibor, Ljubica Diković, predsednica Akademije strukovnih studija Užice, kao i posebni savetnik ministra u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Mijo Van.

Panel diskusija je bila fokusirana na programe i planove Fonda za inovacionu delatnost, Fonda za nauku i Centra za promociju nauke. Diskusija je otvorila važna pitanja o budućnosti naučnog i tehnološkog razvoja u Srbiji, kao i o ulozi inovacija u ekonomskom napretku zemlje.

Poseban segment događaja bio je posvećen mladim talentima. Izložba kreativnih radova učenika srednjih škola i prezentacija inovativnih tehnoloških rešenja i startap projekata iz Užica i Zlatibora, pokazala je da je budućnost naučnog i tehnološkog razvoja Srbije u sigurnim rukama.

Republika Srbija, u saradnji sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Opštinom Čajetina i gradom Užice, izrazila je posvećenost jačanju kapaciteta inovacionih centara, što je ključni korak ka ostvarivanju vizije Srbije kao regionalnog lidera u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja.

„Dan nauke i inovacija“ je još jednom potvrdio svoj značaj kao platforma za razmenu ideja, znanja i iskustava, kao i mesto gde se kreira budućnost Srbije u svetu nauke i inovacija.

Related Posts