LER Loznica u poseti IBC Zlatibor sa idejom o osnivanju istoimenog  preduzeća

LER Loznica u poseti IBC Zlatibor sa idejom o osnivanju istoimenog  preduzeća

Poseta delegacije Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (LER) opštine Loznica  je jedan od onih događaja koji za Inovacioni biznis centar Zlatibor imaju posebno značenje. Ovu posetu iniciralo je Ministarstvo za nauku, inovacije i tehnološki razvoje Republike Srbije sa namerom da se, iz primera dobre prakse, naprave modeli za one koji tek kreću sa sličnim idejama.

Budući da Opštine Čajetina i Loznica imaju sličnosti u prirodnim predispozicijama za razvoj turizma i preduzetništva, to je iskustvo IBC za goste bilo dragoceni izvor informacija za osnivanje, kako je plan, istoimenog preduzeća.

Prezentovali smo  dosadašnje rezultate, ali upoznali goste sa načinom funkcionisanje, infrastrukturnim kapacitetima, strateškim i akcionim planovima, kao i trenutnim aktivnostima.

Mogućnosti za razvoj inovativnog preduzetništa, unapređenje poslovne klime u lokalnoj zajednici, modeli i postupci za osnaživanje kapaciteta koji se tiču primena savremenih tehnologija u poslovanju, aktivacija potencijala za učešće u savremenim konceptima poslovanja bile su samo neke od tema sastanka.

Poseta se, uz obostrano zadovoljstvo, završila konstatacijama da su postavljeni prvi temelji za buduću saradnju, kao i da polje delovanja IBC predstavlja zamajac za privredna dešavanja u lokalnim zajednicama u koji  treba ulagati i energiju i kapacitete.

 

 

Related Posts