Bespovratna finansijska sredstva za inovacije i digitalne transformacije privrede STARTECH

Bespovratna finansijska sredstva za inovacije i digitalne transformacije privrede STARTECH

Neformalni timovi, strartapovi, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća mogu konkurisati za bespovratna sredstva u iznosu od 15.000 do 100.000. dolara u najnovijem konkursu StarTech-a za 2023. godinu. Za obezbeđenje finansijskih sredstava putem ovog konkursa koji, zajedno sa NALEDom i Vladom Republike Srbije, sprovodi kompanija Philip Morris mogu se prijaviti svi koji imaju inovativne biznis ideje, ili žele da unaprede svoje poslovanje implementacijom novih tehnologija.

StarTech program podrške inovacijama i digitalnoj transformaciji privrede koji je otvoren je za prijave od 3. marta pa do 3. maja ove godine.

Pored bespovratnih finansijskih sredstava nosioci izabranih projekata imaće i pomoć u vidu 1.000 sati ekspertske podrške za razvoj biznis plana, razradu marketinškog nastupa, zaštitu intelektualne svojine, finansijsko planiranje i druge ključne oblasti poslovanja.

 

Sredstva koja se opredeljuju korisnicima StarTech programa razvrstana su u tri celine u skladu sa organizacionom formom aplikanata.

U okviru podrške startapovima sa inovativnim idejama na raspolaganju su grantovi od 15-25 000 dolara za razvoj inovacija: izradu prototipa, implementacije i komercijalizacije ideja, a potrebno je obezbediti 10% sopstvenog finansijskog učešća. Drugi lot sa grantovima od 25-50 000 dolara, uz minimalno učešće u iznosu od 20% vrednosti projekta namenjen je za mala i srednja preduzeća.

 

Lot sa najvećim iznosima grantova, od 50-100.000 dolara, namenjen je malim i srednjim preduzećima čiji su projekti sa ciljem digitalne transformacije i razvoja inovacija usmereni na izvozna tržišta, ili povećanje broja radnih mesta, a minimalno sopstveno učešće u ovom slučaju je 30% vrednosti projekta.

Za kandidate kojima je potrebna pomoć u izradi biznis plana obezbeđena je stručna podrška i to najkasnije do 2. aprila, a pristup podršci počinje popunjavanjem online formulara.

 

Detaljnije informacije mogu se dobiti putem linka

Izvor: Startech

 

Related Posts