Solidarno preduzetništvo u fokusu za donacije za zelene ideje

Solidarno preduzetništvo u fokusu za donacije za zelene ideje

Inovacioni biznis centar Zlatibor poziva domaća pravna lica čija poslovna praksa, tehnologije, ili znanja podrazumevaju i koncept zelenih ideja, odnosno usmeravaju poslovanje i u pravcu očuvanja životne sredine i održivog razvoja mogu računati na donaciju u iznosu od 5.000$ učešćem na nacionalnom konkursu Zelene ideje. Program Zelene ideje usmeren je na domaće privredne subjekte: udruženje, zadužbine, fondacije i privredna društva koja nameravaju da postanu solidarni preduzetnici, ili su na početku razvijanja modela solidarnog preduzetništva. Ovaj program sprovodi Trag fondacija u saradnji sa Fondom braće Rokfeler i Balkan Green Ideas Foundation, uz podršku  kompanija DM drogerie i markt Srbija i Lidl Srbija. 

Način apliciranje je jednostavan: popunjavanjem on-line Prijavnog formulara i tabele sa projektovanim budžetom koji se, kao i detaljna uputstva za učešće na konkursu mogu naći na web prezentaciji Zelene ideje Trag fondacije

Donacija koju dobiju prva tri rangirana projekta može prerasti u daleko veću sumu sredstava učešćem na regionalnom takmičenju Zelene ideje Balkana, budući da je to i jedna od obaveznih stavki navedenih u propozicijama konkursa. Na ovaj način najbolje ideje mogu pribaviti od 5.000 do 10.000$ , i to kao koncept zelene ideje i kao razvijena zelena ideja.

Zainteresovani se, za detaljnije informacije ili razjašnjenje nedoumica u vezi konkursa mogu obratiti u našim prostorijama ili  Trag fondaciji putem mejla zeleneideje@tragfondacija.org zaključno sa 28.04. 2023.  

Related Posts