Ministarka dr Begović sastala se sa predstavnicima naučno-tehnoloških parkova, startap i Smart Siti centara u Srbiji

Ministarka dr Begović sastala se sa predstavnicima naučno-tehnoloških parkova, startap i Smart Siti centara u Srbiji

U organizaciji Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, u zgradi Vlade Republike Srbije održan je značajan sastanak koji je okupio predstavnike naučno-tehnoloških parkova, regionalnih inovacionih startap i Smart Siti centara iz čitave zemlje

Ovaj sastanak održan je kako bi se po predstavljanju dosadašnjeg rada inovacionih i Smart Siti centara, i analizi budućih koraka i mogućnosti za jaču integraciju sa naučno-tehnološkim parkovima, stvorili uslovi za dalje unapređenje inovacionog ekosistema u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović, Vladimir Radovanović, pomoćnik ministarke i Jovan Milić, posebni savetnik ministarke, direktor IBC Zlatibor Darko Đurović kao i predstavnici regionalnih inovacionih startap i Smart Siti centara, kao i naučno-tehnoloških parkova u Republici Srbiji.

 

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jelena Begović, otvorila je sastanak i istakla važnost inovacija i tehnološkog napretka za dalji razvoj Srbije. „Bitno je da ovaj ekosistem uspe u Srbiji. Vi ste entuzijasti i imate viziju kako Srbija treba da izgleda i šta treba da ostavimo budućim generacijama. Mi smo tu da vam pružimo pomoć“, navela je ministarka dr Jelena Begović.

Cilj ovog sastanka je da se sistemski unapredi inovacioni ekosistem u Srbiji, podržavajući rad regionalnih startap i Smart Siti centara. Ova podrška dolazi sa više strana, uključujući Vladu Republike Srbije, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kao i Fond za inovacionu delatnost. Ministarka Begović je naglasila da je fokus novog programa Fonda za inovacionu delatnost koji je usmeren na ravnomeran regionalni razvoj i jačanje lokalnih zajednica kroz tehnološke inovacije.

Sastanak je pružio priliku za razmenu iskustava, uspostavljanje novih partnerstava i identifikaciju mogućnosti za dalje unapređenje budućih inovacionih aktivnosti u Srbiji.

 

 

Izvor: Ministarstvo nauke, inovacija i tehnološkog razvoja

Related Posts