Javni poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju

Javni poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju

Inovacioni biznis centar Zlatibor obaveštava javna i privatna preduzeća, istraživačke institucije, organizacije civilnog društva, udruženja poljoprivrednika, zadruge, poljoprivredna gazdinstva, lokalne samouprave i upravljače zaštićenih područja u Srbiji sada imaju priliku da predlože inovativna rešenja koja će podržati zelenu tranziciju u oblastima dekarbonizacije, smanjenja zagađenja, zaštite prirode i očuvanja biološkog diverziteta, kao i uspostavljanja održivih sistema za snabdevanje hranom i ruralni razvoj.

Ovu priliku nudi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, uz podršku Evropske unije, Švedske, Švajcarske, u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, i u saradnji sa Evropskom investicionom bankom (EIB).

Najbolji pristigli predlozi će biti nagrađeni mentorskom i tehničkom podrškom, a za najistaknutije će biti obezbeđeno i sufinansiranje za njihovu praktičnu primenu.

Dosadašnja podrška iz ovog programa, u vrednosti od 1,8 miliona dolara, omogućila je realizaciju 31 inovativnog rešenja u oblasti zelene tranzicije u Srbiji. O uspešnim projektima možete više saznati putem linka koji je obezbeđen na zvaničnoj stranici.

Ovaj javni poziv deo je većeg projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ koji sprovodi UNDP, uz podršku EU, ambasade Švedske i EIB-a, i dodatnim finansijskim sredstvima vlada Švedske, Švajcarske i Srbije.

Zelena tranzicija predstavlja ključnu tačku za održivi razvoj Srbije, a ovakve inicijative doprinose njenom jačanju i implementaciji.

Zainteresovane strane mogu se prijaviti isključivo online putem, popunjavanjem formulara do 24. novembra u 16 časova. Za sve dodatne informacije možete se obratiti organizatorima putem e-pošte na zelena.agenda.rs@undp.org ili putem telefona na 062 609 467.

 

Izvor: UNDP Srbija

 

Related Posts