Изазов за иновативна решења за зелену транзицију српске привреде konkurs

Изазов за иновативна решења за зелену транзицију српске привреде – konkurs

Уз подршку Европске уније, Шведске и Швајцарске, у партнерству са Министарством заштите животне средине, и у сарадњи са Европском инвестиционом банком (ЕИБ), Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији објављује вишегодишњи Изазов за иновативна решења за зелену транзицију српске привреде.

Циљ овог Изазова је да подржи спровођење иновативних пословних решења у свих 5 области Зелене агенде за Западни Балкан:
1. декарбонизација и зелена индустрија
2. циркуларна економија – очување и ефикасније коришћење природних ресурса,
3. смањење загађења животне средине и ваздуха,
4. заштита и очување природе и биолошке разноврсности,
5. успостављање одрживих система за снабдевање храном и рурални развој.

Као носиоци предлога пројекта, на Изазов могу да се пријаве јавна, приватна и социјална предузећа, истраживачке институције, организације цивилног друштва, удружења пољопривредника и задруге, локалне самоуправе и управљачи заштићених подручја, појединачно или удружено.

Најбољи пристигли предлози добиће менторску и техничку подршку за даљи развој, док ће за најуспешније међу њима бити обезбеђено суфинансирање како би се применила у пракси.

Позив за иновативне идеје биће отворен до краја трајања пројекта, односно до краја 2026. године, а пристигле пријаве ће се оцењивати и бирати у неколико циклуса.

Пријављивање на овај Изазов се врши искључиво електронским путем, попуњавањем online  формулара ОВДЕ.

Пријава концепта може се поднети у било ком тренутку, а рокови за оцењивање и бирање пројеката за наредне фазе представљени су у прегледу на почетку ове вести.

Овај Изазов објављен је у оквиру пројекта „ЕУ за Зелену агенду у Србији“ који, уз техничку и финансијску подршку Европске уније и у партнерству са Министарством заштите животне средине, спроводи УНДП у сарадњи са Амбасадом Шведске и Европском инвестиционом банком (ЕИБ), уз додатна финансијска средства која су обезбедиле владе Шведске, Швајцарске и Србије.

За више информација контактирајте нас путем мејла на: zelena.agenda.rs@undp.org или путем телефона на: 062 609 467.

Рок: 31.12.2026.

Izvor: Zelena agenda konkurs 

Related Posts