Бесповратна средства ЕУ за набавку нове опреме

Бесповратна средства ЕУ за набавку нове опреме

Европска унија је, у оквиру Програма за економски развој, определила 3 милиона евра бесповратне помоћи српским привредницима, а ближе информације и упутства о условима и начину аплицирање могу се добити у Иновационом бизнис центру Златибор.

Програм ЕУ за локални развој, ЕУ ПРО Плус спроводи се у сарадњи са Министарством за економске интеграције.

Ова средства намењена су за набавку опреме и увођење услуга за предузетнике, микро и мала предузећа регистрована између 1. јануара 2016. и 31. децембра 2020. године и то у областима: информационе технологије, архитектонске и инжењерске делатности, здравствена и социјална заштита, услуге везане за туризам, одржавање и поправке.

Из средстава опредељеног за ове намене, ЕУ ће са два милиона евра помоћи производна предузећа, док ће милион евра бити на располагању малим бизнисима који се баве услужним делатностима.Уз минимално суфинансирање у износу од 20%, буџети производних субјеката могу да очекују од 10.000 -40 000 евра , док ће се пројекти оних који се баве услужним делатностима допунити  износима од 10.000-30.000 евра.

Оно што се очекује од привредника је да у пројекат имплементирају и друштвено одговорне активности којима ће извршити позитиван утицај на локалне заједнице.

Јавни позив је отворен до 30. јуна 2022., а привредни субјекти који желе да, на овај начин, унапреде своје пословање, као и допринесу развоју локалне и националне привреде, а о неопходним детаљима се  могу  информисати лично, у просторијама Иновационог бизнис центра Златибор, или  путем е маила: radivoje.misovic@gmail.com.

Такође, детаљне информације можете добити путем линка.

Related Posts