Takmičenje timova ruralnih sredina za najbolju inovaciju

 

Predstavnici ruralnih sredina Srbije imaće priliku da, i ove godine, prijave timove za takmičenje u kategoriji “Inovativno selo” koji u okviru programa Najbolja tehnološka inovacija realizuje Ministarstvo  nauke, prosvete  i tehnološkog razvoja. Na sajtu ministarstva objavljen je detaljan Vodič putem koga  se potencijalni kandidati mogu upoznati sa uslovima, načinima i procedurom za tok takmičenja.

 

Za najbolji timove na ovom nacionalnom takmičenju čiji je cilj da podstakne inicijativu i podrži seoske mesne zajednice u idejama koje će doprineti kvalitetnijem životu u ruralnim sredinama predviđene su odgovarajuće nagrade, između ostalog i novčane. U spektar aktivnosti kojima timovi mogu konkurisati uključene su ideje iz oblasti: poljoprivreda, industrija, turizam,sport , informaciono komunikacione tehnologije, etno zavičajne zbirke, salaši i slično, a samo takmičenje organizovano je po fazama. U finalu će se naći šest timova sa najboljim Akcionim planom, a od prijavljivanja do završnice, biće obezbeđena stručna podrške za sve učesnike.

Timovi sa inicijativom i idejom koji predstavljaju selo na ovom takmičenju o detaljima mogu da se informišu i u prostorijama Inovacionog biznis centra Zlatibor.