Такмичење тимова руралних средина за најбољу иновацију

Такмичење тимова руралних средина за најбољу иновацију

Представници руралних средина Србије имаће прилику да, и ове године, пријаве тимове за такмичење у категорији “Иновативно село” који у оквиру програма Најбоља технолошка иновација реализује Министарство  науке, просвете  и технолошког развоја. На сајту министарства објављен је детаљан Водич путем кога  се потенцијални кандидати могу упознати са условима, начинима и процедуром за ток такмичења.

За најбољи тимове на овом националном такмичењу чији је циљ да подстакне иницијативу и подржи сеоске месне заједнице у идејама које ће допринети квалитетнијем животу у руралним срединама предвиђене су одговарајуће награде, између осталог и новчане.

У спектар активности којима тимови могу конкурисати укључене су идеје из области: пољопривреда, индустрија, туризам,спорт , информационо комуникационе технологије, етно завичајне збирке, салаши и слично, а само такмичење организовано је по фазама. У финалу ће се наћи шест тимова са најбољим Акционим планом, а од пријављивања до завршнице, биће обезбеђена стручна подршке за све учеснике.

Тимови са иницијативом и идејом који представљају село на овом такмичењу о детаљима могу да се информишу и у просторијама Иновационог бизнис центра Златибор.

Related Posts