Иновациони бизнис центар Златибор на Иновационом форуму на Копаонику

Иновациони бизнис центар Златибор на Иновационом форуму на Копаонику

На Копаонику, у склопу престижне 30. конференције YУИНФО 2024, одржан је Иновациони форум, организован од стране Министарства науке, технолошког развоја и иновација. Овај форум представља кључни део националног пројекта „Србија, земља науке, земља иновација“ и има за циљ да окупи водеће актере из иновационог екосистема Србије, укључујући иновационе бизнис центре, научно-технолошке паркове и друге релевантне институције, међу којима је и Иновациони бизнис центар Златибор.

Главна тема форума била је унапређење сарадње између научних и привредних субјеката, као и подстицање трансфера технологија, што је кључно за развој економије засноване на знању. Министарка Јелена Беговић нагласила је потребу за концентрацијом снага на промоцији науке и иновација, као и на јачању веза између научне заједнице и индустрије.

 

Једна од најважнијих вести са форума била је најава подстицаја за истраживање и развој, као и увођење пореских олакшица за предузећа која се баве иновацијама. Ово је значајан корак ка стварању повољнијег окружења за развој иновативних предузећа и подстицање инвестиција у истраживање и развој.

Форум је био прилика за размену искустава и најбољих пракси између различитих актера иновационог екосистема, као и за дискусију о будућим изазовима и приликама у области науке и технологије. Учесници су се сложили о важности континуиране подршке иновацијама као кључном фактору за одрживи развој и конкурентност српске економије на глобалном тржишту.

 

Фотографије: Министарство науке, иновација и технолошког развоја

 

Related Posts