ЕБРД саветодавна подршка малим и средњим предузећима

ЕБРД саветодавна подршка малим и средњим предузећима

 

Тим за подршку малим и средњим предузећима у Србији помаже предузећима да се развију и постану катализатори привреде. Они повезују клијенте са домаћим и међународним саветницима за унапређење пословања. Програм подржава предузећа из различитих индустрија са фокусом на пројекте као што су wеб-сајтови, системи за управљање квалитетом, и маркетиншке стратегије. Од почетка рада у Србији, ЕБРД је помогао преко 1,215 предузећа, пружајући подршку у унапређењу продуктивности, повећању прихода, и отварању нових радних места.

Подршка се пружа предузећима из различитих индустрија као што су индустрија хране, трговина и дистрибуција, грађевинарство и инжењеринг. Око 61% пројеката реализује се ван Београда. Програм подржава предузећа која задовољавају одређене критеријуме величине, власничке структуре, зрелости и сектора. Такође, предузећа морају испуњавати високе стандарде интегритета.

Њихова мрежа стручњака и саветника помаже клијентима да унапреде пословање кроз различите области, укључујући стратегију, маркетинг, организацију, процесе, ИТ, инжењерска решења, управљање квалитетом, финансијски менаџмент, енергетску ефикасност и заштиту животне средине. Након завршетка пројекта, резултати показују да 78% клијената повећа приходе, 65% отвори нова радна места, а 62% повећа продуктивност.

ЕБРД саветодавна подршка финансира се од стране Европске уније, Луксембурга, Шведске и специјалног акционарског фонда ЕБРД. Од почетка рада у Србији 2001. године, они су помогли преко 1,215 предузећа захваљујући финансирању из више земаља и фондова.

Више информација можете добити на линку.

Related Posts