Učenici Ugostiteljsko- turističke škole Čajetina u poseti IBC Zlatibor

Učenici Ugostiteljsko- turističke škole Čajetina u poseti IBC Zlatibor

Na inicijativu Inovacionog  biznis centra  Zlatibor  danas je bio domaćin izuzetno inspirativnog događaja. Učenici IV razreda Ugostiteljsko-turističke škole iz Čajetine, koji prate predmet preduzetništvo, imali su priliku da se upoznaju sa dinamičnim svetom inovacija i poslovnih mogućnosti koje nudi naš centar.

Poseta je započela obilaskom prostorija Inovacionog biznis centra, gde su učenici mogli da se dive savremenoj infrastrukturi koja su na raspolaganju. Predstavnici centra su sa entuzijazmom prezentovali širok spektar resursa kojima raspolažu, ističući važnost inovacija u savremenom poslovanju.

Poseban akcenat stavljen je na dosadašnje rezultate centra, koji su primer kako inovativne ideje mogu da se transformišu u uspešne poslovne poduhvate. Učenicima su predočeni i konkursi za sredstva koja su dostupna mladim preduzetnicima, što je probudilo posebno zanimanje među učenicima.

Interaktivna prezentacija je omogućila učenicima da postavljaju pitanja i direktno se uključe u diskusiju o različitim aspektima preduzetništva i inovacija. Njihova radoznalost i entuzijazam za nove ideje bili su očigledni, a pitanja su pokrivala širok spektar tema – od tehničkih detalja do saveta o tome kako razviti i promovisati inovativne projekte.

Ovaj susret ne samo da je bio informativan za učenike, već je otvorio vrata za buduću saradnju između Inovacionog biznis centra i Ugostiteljsko-turističke škole iz Čajetine. Postoji očigledan potencijal za zajedničke projekte i inicijative koje bi mogli da obogate oba entiteta.

Poseta Inovacionom biznis centru na Zlatiboru bila je dragoceno iskustvo za mlade preduzetnike u usponu. Pružila im je priliku da se upoznaju sa svetom inovacija i preduzetništva, inspirišući ih da razmišljaju izvan okvira i teže ka stvaranju svojih jedinstvenih poslovnih ideja.

Related Posts