O nama

Inovacioni biznis centar Zlatibor d.o.o. osnovan je kao jednočlano društvo sa ograničenom odgovornošću, za podsticanje inovativnih, naučnih, preduzetničkih i privrednih kapaciteta u opštini Čajetina.

Razvojni centar

IBC Zlatibor je usmeren na razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i obezbeđuje usluge organizacije događaja, umrežavanja, obuka, korišćenja zajedničog radnog prostora i sala za sastanke. Aktivnosti su primarno namenjene preduzećima i početnicima, tj. start-ap preduzećima, u cilju motivisanja mladih ljudi da razmišljaju proaktivno ka realizaciji svojih poslovnih ideja. Poslovanja bi trebalo da se zasnivaju na razvoju i primeni novih tehnologija, proizvoda i usluga, odnosno delatnostima koje imaju visok potencijal rasta.

Cilj centra

Važan cilj je da se uspostavi intenzivnija saradnja između naučne zajednice i privrede, kao i da se pospeši razvoj formalnog i neformalnog obrazovanja, u cilju podrške zapošljavanju i samozapošljavanju. Razvoj ljudskih resursa iz opštine Čajetina, ali i onih iz dijaspore su preduslovi za pametan razvoj. Drugi značajan cilj centra je privlačenje investicija i investitora u opštinu Čajetina koji se bazira na aktivnoj pripremi i promociji investicionih ponuda iz oblasti turizma, poljoprivrede, i drugih delatnosti.

Turizam

Razvoj turizma u modernom svetu zavisi od poslovne ponude tog mesta. Moderan i savremen čovek teži da spoji posao i življenje, na ovaj način dolazimo do naše ponude. Pružanje usluga turistima je još jedan aspekt rada IBC Zlatibor. Turizam kao privredna grana se odavno etablirao na prostoru opštine Čajetina, a pružanje IT usluga digitalnim nomadima, kao i meštanima, stvoriće biznis ambijent u skladu sa vremenom u kojem živimo. Pored navedenog, posetioci imaju mogućnost korišćenja besplatnog parkinga i trim staze u blizini, kao i usluge smeštaja, pozorišta, bioskopa, biblioteke i galerije, koji se nalaze u istom objektu.