NALED i Filip Morris obezbeđuju bespovratne grantove za startupove

NALED i Filip Morris obezbeđuju bespovratne grantove za startupove

Inovacioni biznis centar Zlatibor obaveštava sve zainteresovane da nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj /NALED/ uz podršku kompanije Philip Morris u Srbiji već treću godinu zaredom sprovode program pod nazivom StarTech koji podrazumeva dodelu bespovratnih sredstava za start upove.

Javni poziv za godišnje start upove obuhvata tri partije /LOT/ koje se, osim po nameni, iznosu, razlikuju i po visini učešća, ali i po uslovima koji se tiču datuma osnivanja kandidata.

Program je usmeren na podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji privrede sa ciljem ubrzranja rasta srpskih kompanija i transformacija tradicionalne ekonomije u digitalno orijentisanu, zasnovanu na znanju i inovacijama.

Vrednost programa je 5 miliona dolara, od čega je 3,5 miliona dolara namenjeno programima u vezi sa direktnom finansijskom i stručnom podrškom domaćoj privredi kroz dodelu besprovratnih sredstava, a ostatak je usmeren ka unapređenju regulatornog okivira i promocije inovacija, inovatora i investicione destinacije. Minimalni iznos grantova u sva tri LOTa je 15 000 $ a maksimalan iznos za koje se može aplicirati je 100 000 $.

Korisnici sredstava mogu biti: mikro, mala i srednja preduzeća, kao i preduzetnici, ali i timovi sastavljeni od fizičkih lica, odnosno neformalne grupe građana.

Dokumentacija se podnosi u elektronskoj formi, i isključivo putem platforme na vebsajtu.

U aplikaciji za ovaj program nalaze se i potrebne informacije o uslovima, načinima konkurisanja kao i detaljna uputstva za svaki LOT.  Rok  za predaju prijava je 18. 05. 2022. a svi zainteresovani mogu dobiti punu podršku koja se tiče informisanja kao i neophodnu pomoć u Inovacionom biznis centru Zlatibor, direktno u prostorijama IBC.

Dokumentacija se podnosi u elektronskoj formi, i isključivo putem platforme na sajtu  https://www.startech.org.rs/konkurs2022

Related Posts