НАЛЕД и Филип Моррис обезбеђују бесповратне грантове за стартупове

НАЛЕД и Филип Моррис обезбеђују бесповратне грантове за стартупове

Иновациони бизнис центар Златибор обавештава све заинтересоване да национална алијанса за локални економски развој /NALED/ уз подршку компаније Philip Morris у Србији већ трећу годину заредом спроводе програм под називом StarTech који подразумева доделу бесповратних средстава за старт упове.

Јавни позив за годишње старт упове обухвата три партије /LOT/ које се, осим по намени, износу, разликују и по висини учешћа, али и по условима који се тичу датума оснивања кандидата.

Програм је усмерен на подршку иновацијама и дигиталној трансформацији привреде са циљем убрзрања раста српских компанија и трансформација традиционалне економије у дигитално оријентисану, засновану на знању и иновацијама.

Вредност програма је 5 милиона долара, од чега је 3,5 милиона долара намењено програмима у вези са директном финансијском и стручном подршком домаћој привреди кроз доделу беспровратних средстава, а остатак је усмерен ка унапређењу регулаторног окивира и промоције иновација, иноватора и инвестиционе дестинације. Минимални износ грантова у сва три ЛОТа је 15 000 $ а максималан износ за које се може аплицирати је 100 000 $.

Корисници средстава могу бити: микро, мала и средња предузећа, као и предузетници, али и тимови састављени од физичких лица, односно неформалне групе грађана.

Документација се подноси у електронској форми, и искључиво путем платформе на вебсајту.

У апликацији за овај програм налазе се и потребне информације о условима, начинима конкурисања као и детаљна упутства за сваки ЛОТ.  Рок  за предају пријава је 18. 05. 2022. а сви заинтересовани могу добити пуну подршку која се тиче информисања као и неопходну помоћ у Иновационом бизнис центру Златибор, директно у просторијама ИБЦ.

Документација се подноси у електронској форми, и искључиво путем платформе на сајту  https://www.startech.org.rs/конкурс2022

Related Posts