KONKURS ZA DODELU KREDITNIH SREDSTAVA ZA PODSTICANJE KVALITETA TURISTIČKE PONUDE

KONKURS ZA DODELU KREDITNIH SREDSTAVA ZA PODSTICANJE KVALITETA TURISTIČKE PONUDE

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije sa zadovoljstvom objavljuje konkurs za dodelu kreditnih sredstava koja su usmerena na podsticanje kvaliteta turističke ponude u Srbiji. Ovaj konkurs predstavlja značajnu šansu za sve aktere u sektoru turizma, uključujući privredna društva, preduzetnike i poljoprivredna gazdinstva, da unaprede svoje poslovanje i ponudu.

Konkurs je otvoren sa ciljem podrške projektima koji uključuju izgradnju, uređenje i rekonstrukciju hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana, objekata sportsko-rekreativnog i zabavnog sadržaja, kao i restauraciju ruralnih objekata za turističke svrhe. Takođe, sredstva su dostupna za nabavku, rekonstrukciju i adaptaciju plutajućih objekata, prevoznih i rekreativnih sredstava, unapređenje marketinga domaće ugostiteljske ponude, kao i za dizajn i proizvodnju suvenira.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju registrovana privredna društva, preduzetnici i poljoprivredna gazdinstva koja su aktivna u oblasti turizma. Proces kvalifikacije i ocenjivanja projekata vrši Fond za razvoj Republike Srbije, u skladu sa kriterijumima koji uključuju ekonomsku opravdanost projekta, finansijsko stanje i kreditnu sposobnost podnosioca zahteva, kao i kvalitet ponuđenih instrumenata obezbeđenja vraćanja kredita.

Zainteresovani mogu podneti zahteve do 1. septembra tekuće godine, a sve potrebne informacije o uslovima konkursa, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave dostupne su na zvaničnoj internet prezentaciji ministarstva www.mtt.gov.rs. Za sve dodatne informacije i pomoć u vezi sa prijavom, možete se obratiti u našim prostorijama u Radivoju Mišoviću.

 

Izvor: Ministarstvo turizma i omladine

Related Posts