INDUSTRIJSKA ZONA
BRANEŠKO POLJE

Industrijsko/poslovna zona “Braneško polje” nalazi se na devet kilometara od centra opštine Čajetina. “Braneško polje” se prostire na 200 hektara zemljišta. Trenutno je na ovom područiju adekvatno iskorišćeno 30 hektara.

Ono što izdvaja ovu industrijsku zonu jeste u potpunosti izgrađena infrastruktura. Parcele i objekti koji se nalaze na njoj su spremni da pruže sve ono što je potrebno industriji da procveta. Od proizvodnje pa do prerade, od tesktila pa do mašinske industrije. Ova zona trenutno ima oko 30 preduzeća koja posluju u raznim oblastima.

Prednost zone “Braneško polje” se ogleda u potpunom potencijalu rasta. Snabdevenost električnom energijom je više nego zadovoljavajuća. Proširenje po potrebi svakog posla je moguće, a mogućnosti su mnoge.

Prednost lokacije, Braneško polje, je to što se nalazi u neposrednoj blizini pruga Beograd-Bar, a u blizini je i aerodrom Ponikve, zona se nalazi na raskrsnici magistralnih putnih pravaca M21 (Subotica-Podgorica) i deonice Sušica – Višegrad međunarodnog puta E 761. Takođe je blizu i granični prelaz sa Bosnom i Hercegovinom. Sve ovo su atributi koje jednu industrisjku zonu kvalifikuju za više nego pogodno mesto za poslovanje.