EBRD savetodavna podrška malim i srednjim preduzećima

EBRD savetodavna podrška malim i srednjim preduzećima

 

Tim za podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji pomaže preduzećima da se razviju i postanu katalizatori privrede. Oni povezuju klijente sa domaćim i međunarodnim savetnicima za unapređenje poslovanja. Program podržava preduzeća iz različitih industrija sa fokusom na projekte kao što su web-sajtovi, sistemi za upravljanje kvalitetom, i marketinške strategije. Od početka rada u Srbiji, EBRD je pomogao preko 1,215 preduzeća, pružajući podršku u unapređenju produktivnosti, povećanju prihoda, i otvaranju novih radnih mesta.

Podrška se pruža preduzećima iz različitih industrija kao što su industrija hrane, trgovina i distribucija, građevinarstvo i inženjering. Oko 61% projekata realizuje se van Beograda. Program podržava preduzeća koja zadovoljavaju određene kriterijume veličine, vlasničke strukture, zrelosti i sektora. Takođe, preduzeća moraju ispunjavati visoke standarde integriteta.

Njihova mreža stručnjaka i savetnika pomaže klijentima da unaprede poslovanje kroz različite oblasti, uključujući strategiju, marketing, organizaciju, procese, IT, inženjerska rešenja, upravljanje kvalitetom, finansijski menadžment, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine. Nakon završetka projekta, rezultati pokazuju da 78% klijenata poveća prihode, 65% otvori nova radna mesta, a 62% poveća produktivnost.

EBRD savetodavna podrška finansira se od strane Evropske unije, Luksemburga, Švedske i specijalnog akcionarskog fonda EBRD. Od početka rada u Srbiji 2001. godine, oni su pomogli preko 1,215 preduzeća zahvaljujući finansiranju iz više zemalja i fondova.

Više informacija možete dobiti na linku.

Related Posts