Bespovratna sredstva EU za nabavku nove opreme

Bespovratna sredstva EU za nabavku nove opreme

Evropska unija je, u okviru Programa za ekonomski razvoj, opredelila 3 miliona evra bespovratne pomoći srpskim privrednicima, a bliže informacije i uputstva o uslovima i načinu apliciranje mogu se dobiti u Inovacionom biznis centru Zlatibor.

Program EU za lokalni razvoj, EU PRO Plus sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom za ekonomske integracije.

Ova sredstva namenjena su za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća registrovana između 1. januara 2016. i 31. decembra 2020. godine i to u oblastima: informacione tehnologije, arhitektonske i inženjerske delatnosti, zdravstvena i socijalna zaštita, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke.

Iz sredstava opredeljenog za ove namene, EU će sa dva miliona evra pomoći proizvodna preduzeća, dok će milion evra biti na raspolaganju malim biznisima koji se bave uslužnim delatnostima.Uz minimalno sufinansiranje u iznosu od 20%, budžeti proizvodnih subjekata mogu da očekuju od 10.000 -40 000 evra , dok će se projekti onih koji se bave uslužnim delatnostima dopuniti  iznosima od 10.000-30.000 evra.

Ono što se očekuje od privrednika je da u projekat implementiraju i društveno odgovorne aktivnosti kojima će izvršiti pozitivan uticaj na lokalne zajednice.

Javni poziv je otvoren do 30. juna 2022., a privredni subjekti koji žele da, na ovaj način, unaprede svoje poslovanje, kao i doprinesu razvoju lokalne i nacionalne privrede, a o neophodnim detaljima se  mogu  informisati lično, u prostorijama Inovacionog biznis centra Zlatibor, ili  putem e maila: radivoje.misovic@gmail.com.

Takođe, detaljne informacije možete dobiti putem linka.

Related Posts